torsdag 7 mars 2013

Potatissoppa

Fortsätter på potatis- och mandelpotatistemat! Vi gör soppor alldeles för sällan, och potatissoppa är mycket godare än det kanske låter.

300 g mandelpotatis, 4-5 schalottenlökar, 3,5 dl hönsbuljong, 2 dl grädde, 1,5 dl vitt vin (kan uteslutas men inte utan konsekvenser, öka i så fall på mängden buljong), Ishavsrom, caviar, e dyl, smör, salt, peppar, muskot,

Skala och skiva potatisen, finhacka löken. Svetta detta i smör i en kastrull.

Tillsätt buljong och vitt vin, låt småkoka ca 10 min.

Tillsätt grädde, höj värmen och koka ihop. Smaka av med kryddorna.

När du är nöjd med smaken, mixa ihop allt till en skummig soppa. Servera med en klick caviar i mitten. Abbas duger, med löjrom blir detta en riktigt lyxig rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar